четвъртък, януари 20Извънредни новини
Shadow

COVID-19: Франция е все по-близо до нова национална карантина

Страната е изправена и пред политически проблеми

Франция достигна критична точка в борбата с COVIC-19. Новите случаи за последните 24 часа се увеличиха на рекордните 52 хиляди.

Страната е изправена и пред политически проблеми, след като мюсюлманският свят се вдигна на протест срещу президента Еманюел Макрон. Причината са карикатурите на пророка Мохамед, заради които френският учител Самюел Пати беше убит по жесток начин.

loading...

Франция обяви ситуацията с коронавируса в страната като критична. Президентът на Научния съвет допусна, че в действителност новозаразените с вируса за денонощие са поне 100 000.

Епидемиолози настояват за затваряне на колежи, лицеи и университети. Специалисти считат, че наложеният вечерен час, който засяга близо 46 милиона французи, не води до очакваните резултати.

„Намираме се в много трудна ситуация, дори критична. Вероятно има повече от 50 000 новозаразени всеки ден“, заяви президентът на френския Научен съвет Жан-Франсоа Делфреси.

loading...

Към кризата с COVID-19 и последиците от нея пред Франция се открива нов проблем, който също може да се окаже дългосрочен.

Мюсюлманският свят се изправи срещу президента Макрон.

Причината са думите на френския държавник, който заяви, че Франция няма да се откаже от карикатурите на пророка Мохамед, станали причина за обезглавянето на френски учител от ракализиран ислямист.

Сподели
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *