неделя, декември 5Извънредни новини
Shadow

Нова версия за смъртта на Христо Сираков подозират близките му

Христо Сираков, който почина внезапно след тежък инсулт, вследствие на прекаран Ковид-19, си е отишъл напълно разорен.

Въпреки че имаше славата на милионер, харчещ разточително по мадами и шумни купони, в последните 2 години баровеца е имал сериозни финансови затруднения. Именно те са станали и причината за сърдечните му неволи.

„Христо нямаше никакви пари, беше затънал в дългове. Непрекъснато го натискаха да връща взети заеми. Това го стресира, започна да вдига кръвно.

loading...

Претърпя няколко сърдечни операции в последните години. Сърцето му не издържа на тревогите”, разказва пред „Уикенд” човек от близкото му обкръжение.

Истината е, че фалитът отдавна чукаше на вратата на известния бонвиван, а част от фирмите му бяха запорирани от съдия изпълнител. Проблемите са налегнали Христо Сираков още от 2007 г. Подмамен от бума, който преживява строителния бранш, плейбоят решава да се втурне да инвестира. Тогава неговата строителна фирма „УИ Билд“ тегли банков заем в размер на 1,8 млн. евро. Скоро след това обаче балонът се спука от световната икономическа криза и бизнесменът преустанови вноските.

loading...

През 2010 освен „УИ Билд“, съдебен запор е наложен и върху още две негови фирми „Оф Шор“ и ПМБГ. Три години по-късно Стоте манекенки тегли още един крупен заем – от 2 млн. евро. Той все още не е погасен.

Останалите му бизнес начинания, с които уж се занимаваше Сираков — производство и търговия на яхти, внос на мебели и вино от Италия, също бяха пред фалит. Габровската кожена фабрика „Димитър Благоев“, собственост на бизнесмена, пък затвори врати поради липса на поръчки. В последните месеци Сираков водел напрегнати преговори да му отпуснат поредния заем от 800 000 лева, но работата се закучила.

Столичният бохем и издател на „Плейбой” Христо Сираков угасна от инсулт на 64-годишна възраст. Преди 3 месеца той прекарал Ковид-19 и според запознати, си е отишъл след усложненията от коварния вирус. В средата на септември 64-годишният бонвиван получи инсулт и се размина на косъм от фаталния край.

Ицо стоте манекенки бил в трескава подготовка за новия конкурс „Мис Плеймейт”, когато внезапно се почувствал зле. По-голямата част от извънредното положение той прекарал на вилата си в Щъркелово гнездо, но въпреки това успял да се зарази с коронавируса. Предполага се, че инсултът е настъпил като следствие от опасната вирусна инфекция.

Медици вече алармираха за опасните усложнения, причинени от коронавируса. Установено било, че при пациентите, прекарали Ковид-19 се появявали кръвни съсиреци, които предизвиквали инфаркт, инсулт и органна недостатъчност.

Бизнесменът бил откаран в болница, където последвала животоспасяваща операция, която продължила няколко часа. Направена му била интервенция за разширяване на стеснените кръвоносни съдове със стент, за да се възстанови мозъчната му дейност.

Около болничното легло на българския Хю Хефнър през последните дни от живота му нямало и помен от многобройните плеймейтки и манекенки, които гравитираха около него. Единствено 16-годишният му син Кристиян от манекенката Ирен Онтева го посещавал, както и малцина най-близки приятели. Първата му съпруга Мария и 22-годишната им дъщеря Анна-Мария поддържали връзка с лекарите по телефона, тъй като живеели във Флоренция.

„Операцията е била много тежка. Молим се за Христо, дано се оправи! Много пъти съдбата е доказвала, че него Господ го обича, дано и този път се размине с най-лошото”, искрено се надяваха в обкръжението на плейбоя.

Инсултът не е първото му сериозно здравословно изпитание. Преди години Сираков прекара и инфаркт. Освен това имаше и проблеми с кръвното. Затова близките му сега били изключително притеснени и отправят горещи молитви за бързото му възстановяване и връщане към нормалния му ритъм на живот. След инфаркта, който претърпя любимият на миските плейбой се пошегува, че състоянието му е провокирано от виагра, тъй като вече му се налагало да взема от синьото хапче. Заради шегата на Ицо стоте манекенки, след като получи инсулт отново плъзнаха слухове, че е злоупотребил със секс стимуланти. Един от най-близките му приятели – писателят Любен Дилов-син обаче е категоричен, че Сираков никога не е взимал виагра, защото не му е била необходима./show.blitz.bg

Сподели
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *