петък, януари 21Извънредни новини
Shadow

Лекарство срещу COVID-19 е разработено от двама български лекари

Хапчето, което помага при лечението на COVID-19 и други респираторни инфекции и вируси, е регистрирано от двама български лекари в патентното ведомство.

Corviral съдържа 19 естествени съставки, които стимулират имунната система, каза професор Иво Петров пред Труд.

Той и д-р Камен Стойчев са създателите на добавката. Помогнал им е химик-технолог, който дълги години е работил във Фармахим.

loading...

Идеята идва от публикации на китайски учени, които доказват, че билките ефективно блокират развитието на тежки симптоми при хора, заразени с коронавирус.

“Проучихме възможните комбинации, важно беше да използваме такива билки и натурални съставки, които да въздействат върху различните сфери, които поразява вируса”, обясни д-р Камен Стойчев.

Формулата е комбинация от специално подбрани растителни екстракти, витамини и минерали. Комбинацията включва: екстракт от листа на хининово дърво и сладък пелин, който съдържа артемизинин.
Тези два компонента имат противовъзпалителни и имуномодулиращи ефекти и могат да предотвратят проникването на външни за организма патогени във вътрешността на клетката

loading...

Екстрактът от глог може да защити сърдечно-съдовата система.Наличието на ябълков пектин има благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт и сърдечно-съдовата система, като помага за намаляване на нивата на лошия холестерол и триглицеридите в плазмата. Екстракти от джинджифил, горчив портокал и глухарче, както и витамин С и минерали цинк и селен имат имуностимулиращи ефекти.

Формулата включва също амониев глициризинат, съдържащ се в женско биле. Женското биле има дълга история на лечение на кашлица, настинки и регулиране на лошо храносмилане. Амониевият глициризинат също има противовъзпалителни ефекти. Създателите на хапчето, професор Иво Петров и д-р Камен Стойчев, обясниха, че те и техните семейства приемат Corviral превантивно, откакто хапчето е произведено. Д-р Стойчев обясни, че около 20 лекари и медицински сестри също са пиели превантивно от добавката и до момента никой от тях не е заразен.

“Corviral действа много добре, ако приемът на таблетки започне още при първи симптоми. При това положение те отзвучават за 3-5 дни. Пробвахме медикамента и при 28 човека, диагностицирани с COVID-19, които се повлияха много добре”, коментира д-р Стойчев.

Той обясни, че вече имат заявка от Австрия, където добавката била тествана в няколко центъра за алтернативна медицина. “Водим преговори с няколко държави, с които също предстои да сключим договор за доставка на Corviral”, каза д-р Стойчев.

Сподели
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *