събота, декември 4Извънредни новини
Shadow

Австрия въвежда нов локдаун от вторник

Австрийското правителство обяви  въвеждането на по-строги противоепидемични мерки, в това число и затваряне на училищата и магазини

, за да се направи опит за задържане на втората вълна от епидемията на КОВИД-19, предаде АФП.

„От вторник до 6 декември ще бъде въведен нов локдаун, подобен на този от пролетта“, каза канцлерът Себастиан Курц на пресконференция.

loading...

Австрия наложи частично блокиране преди две седмици, но това не спря увеличаването на броя на коронавирус случаите, които стигнаха до дневен рекорд в петък.

По-строгите мерки ще доведат до намаляване на социалните контакти до минимум, като хората трябва да си стоят по домовете и да излизат само при основателни причини като: отиване и връщане от работа, пазаруване, посещение на лекар и спортуване.

Само магазини, продаващи основни стоки, ще останат отворени, като хранителните магазини, а също така аптеките, банките и пощенските станции.Учениците от началните класове ще преминат към дистанционно обучение; гимназиите и университетите вече са го направили.

loading...

Виена наложи частичен локдаун, включително полицейски час от 20:00 до 06.00 сутринта в началото на ноември и нареди ресторантите, музеите, театрите, концертните зали и спортните съоръжения да бъдат затворени, но случаите на КОВИД-19  продължават да нарастват. Кафенетата, баровете и ресторантите също бяха затворени и можеха да извършват само доставки.

През последните седем дни страната регистрира 831 потвърдени случая на един милион жителя, като по този показател изпревари  Чехия и Швейцария.

Сподели
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *